Megint mérgelődök....

2011. március 28.


Ezt el kell, hogy meséljem:


Aki drótékszerezik, ráadásul jobban szereti az ezüstözöttet, mint a sima rezet, az tudja milyen keserves küzdelem jó minőségű ezüstözött drótot szerezni, csináltatni. Sokszor akár háromszor is vissza kell vinni, mert lepattog a bevonat, vagy egyszerűen ronda sárgás vagy szürke lesz a drót, de az sem ritka, hogy totál matt az egész. Olyan is előfordult már, hogy a sok próbálkozás és javítás végére tönkrement a drót, ki lehet dobni az egészet. Már több cégnél próbáltam, de egyikkel sem vagyok elégedett.

Logikus a kérdés: miért nem viszem máshova??
Már többször nekiültem az internetnek és kilistáztam azokat a cégeket, ahol foglalkoznak ezüstözéssel, felületkezeléssel. Szépen végighívogattam mindegyiket. Sajnos a legtöbbje csak ipari ezüsttel dolgozik, ami sárgás-szürkés és matt. Ahol ékszer minőségű, ott csak minimásli bevonatot
vállalnak (3-5 mikron).

Aztán felcsillant egy halvány remény. Találtam egy céget, ahol ékszerminőséggel ezüstöznek, tudnak 20 mikront, fényesre is , ráadásul passziválják, ami annyit jelent, hogy egyáltalán nem fog színeződni, nem kell pucolni. Annyi csak a bibi, hogy drótot még sosem csináltak, de hajlandóak megpróbálni. Vigyek egy minimális mennyiséget próbának. Próbáltam valami árat kicsikarni az ipséből, de nem volt hajlandó találgatásokba bocsájtkozni, majd ha megcsinálták a mintákat megmondja mennyi.

A múlt héten vettem egy nagy levegőt fogtam két tekercs 1-es drótot (10m) és 2 tekercs 0,4-es drótot (20m) és elvittem. Egy-egy ilyen tekercs ára 850,-Ft. Úgy gondoltam, ha itt kicsivel többet is kell fizetni érte, akkor is megéri, mert nem kell pucolgatni utána az ékszereket. A négy tekercset 4.000-ért simán bevállaltam volna.
Másnapra kész is volt. Rohanok érte...vagyis autózok, nem is keveset, mert a város másik felén vannak.
Mutatja a pasi a mintákat. Én még ilyen gyönyörű ezüstözést nem láttam. Hófehér volt, fény csillogóan fényes, és akárhogy gyötörtem a fogóval semmi sem pattogott le, szóval  TÖKÉLETES.


Kérdezem a főnököt, hogy akkor mennyi az annyi.
15.000,-Ft a négy tekercs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt hittem dobok egy hátast. A pasi azzal takarózott, hogy nagyon felment az ezöst ára és a 20 minkron nagyon sok. Szívem szerint otthagytam volna az egészet, hogy dugja fel magának, de erőt vettem magamon és kifizettem. Szóval ha még hozzáadom a drót árát, akkor 4000,-Ft, vagy még több lenne egy tekercs, és akkor a benzint még nem is számoltam.


Na ki kér ennyiért drótot?????

Szerző: Cleo-design | 2011. március 28.